Манджички XD

Страната на ограничените възможности?





бе за нас няма граници
казват и че децата нямаме спирачки... носим си в гените да не искаме да пораснем и да носим отговорност за себе си... родината е мащеха, света ни е крив, какво беше там, на калпава ракета космоса и крив, на таковата вълната му пречела... бе просто сме наказани от съдбата по рождение и не можем да блеснем пред света какви сме готини и неподправени... 

Статистиката говори, че това може да се отнася за всяка, но не и родната ни страна. Толкова НАЙ- на едно място, чак намирисва на конспирация. Четете и ми следете мисълта. Всички резултатите са от тази и предходната година.
 
НАЙ-НИСКИ ДАНЪЦИ!
Няма майтап, това е изследване на ЕС.
Данъците върху личните доходи и дейността на компаниите в Европейския съюз са най-ниски в България, съобщи европейската статистическа служба Евростат*.
От службата оповестиха данните от проучване за данъчното облагане в страните от общността, в което се посочва, че между 2000 и 2010 г. у нас тези налози са спаднали от 40 до 10%, а в Румъния – от 40 на сто до 16 на сто. В същото време данъчното облагане е най-високо в Швеция – 56,4 на сто, Белгия – 53,7 на сто, и Холандия – 52 на сто.

* -
Евростат (Statistikal Offise of the European Communities) е статистическа служба към Европейската комисия, която събира информация за страните от Европейския съюз и хармонизира статистическите методи за събиране на данни в различните страни членки.

НАЙ-НИСКИ НАДНИЦИ!
Според Евростат през 2006 година средното заплащане за час работа в България е 1,65 евро. И по този показател отново сме в дъното на таблицата, тъй като средното заплащане за час работа в страните от ЕС преди 2 години е малко над 20 евро.
Добрата новина: През 2008 г. България е 5-а по ръст на заплатите в ЕС.
Лошата новина: С този темп ще са ни нужни 20 години за да достигнем европейското ниво.
Освестяването: Да не мислите, че има такъв темп?

НАЙ-ЕВТИНАТА ХРАНА!
Освен първенец по данъци, страната ни е и с най-евтини храни, става ясно от проучването на Евростат. Цените на хранителните продукти и безалкохолните напитки сред страните от ЕС са най ниски в България – с 32 на сто по ниски от средните за съюза, а са най-високи в Дания – с 39 на сто над средните. След Дания най-скъпо е прехранването в Ирландия – 29 на сто над средното в ЕС, Финландия – 20 на сто, и Люксембург – 17 на сто. Най-евтините хранителни продукти след България са в Румъния – 34 на сто под средните, и в Полша – 36 на сто.

Което не пречеше преди 2 години...
НАЙ-ПОСКЪПВАЩАТА ХРАНА!
България оглавява класацията на държавите от Европейския съюз по поскъпване на храните. Това сочат данните в последното изследване на Евростат. От април 2007 г. до април 2008 г. храните в страната ни са поскъпнали най-осезателно в целия ЕС – с над 25 %. Най-незначително е поскъпването в Португалия – с малко над 3 на сто. По поскъпване на храните за периода април 2007 – април 2008 в топ три заедно с България са Латвия и Естония. Най-облагодетлествани по този показател са жителите на Португалия, Холандия, Франция и Италия.

НАЙ-ЛОША ХРАНА!
Е, как коя? Най-добрата пък е във Франция.

НАЙ-ЕВТИНА ПИЯЧКА И ЦИГАРИ!
Цените на алкохола и цигарите у нас също са на едни от най-ниските в съюза. Цената на алкохолните напитки в България е 77 на сто от средното за ЕС ниво, а на тютюневите изделия – 46%.
Не бързайте да се радвате, това си има закономерни измерения в живота:

ПЪРВИ ПО ТЮТЮНОПУШЕНЕ В ЕС!
Тази статистика не изненадва никой. Новото е, че ако през последните години държахме стабилното второ място след шампионите по кадене- Гърция, то тазгодишното проучване показва, че вече сме ги изпреварили. България е на първо място по употреба на цигари сред страните в Европа с 42 % от населението. Следват ни Гърция, където след поредното увеличение на папиросите, процента е паднал с цели 4 пункта до 39. Непосредствено след нея в незавидната класация се нареждат Латвия, Румъния, Унгария…
Най-шокиращи са обаче други данни от същата статистика - повече от половината българчета на възраст под 14 години вече са опитвали вкуса на цигарите. По този показател след нас се нарежда отново Гърция, но с едва 26 %.

ПЪРВИ ПО УЧЕНИЧЕСКИ АБОРТИ!
България е на първо място в ЕС по брой на абортите направени от ученички. Въпреки че не липсва информация за безопасен секс, тийнейджърите не го практикуват. А раннното узряване на телата им, сваля възраста на първия сексуален акт. На 13-14 за повечето вече е нормално да имат полови контакти.

НАЙ-НЕГРАМОТНИ ПО ТЕМАТА СПИН!
Българите са сред най-слабо информирани в Европа относно начините на заразяване със СПИН през 2006 г.
Това сочат сравнителни данни на Европейската комисия за степента на информираност на населението за СПИН в ЕС, а така също в България, Румъния, Турция и Хърватия. Само 12% от допитаните българи знаят, че човек не може да се зарази от СПИН чрез целувка, а 1/3, че пиенето от чаша, употребявана от болен от СПИН, не е опасно. Най-малък е и процентът от анкетираните българи, които знаят, че грижата за болен от СПИН не носи риск от зараза с болестта, предаде БГНЕС.
Това, в контекста на лъсналата истина, че 50% от завършилите гимназия са неграмотни, е просто нещо което се приема равнодушно.

НАЙ-ТРЕЗВАТА НАЦИЯ В ЕВРОПА!
Е как става тоя номер, хаххаха.
Настоящото проучване опровергава и един дълбоко вкоренен в народопсихологията ни мит - че българите били големи пиячи. Цифрите обаче красноречиво сочат: Само 6.5% от нашенците консумират алкохолни напитки всеки ден. Като в графата алкохол статистиците включват дори бирата. А по този показател сме на едно от последните места в Европа. Класацията на най-големи пиячи се води съвсем неизненадващо от Русия, а непосредствено след нея е Германия.

ЛЕКАРСКА ПРОФИЛАКТИКА? ПОСЛЕДНИ!
Българите са на последно място в Европа по показателя редовно посещаване на лекарски кабинет и профилактични прегледи. Едва 40% от мъжете и 56% от жените у нас са почукали на вратата на доктор през изминалата година. И ако си мислите, че това е показател, че всъщност хората у нас рядко боледуват, прочетете нататък:

ПЪРВИ ПО ПОГЪЛНАТИ ЛЕКАРСТВА!
На първо място сме в Европа по пиене на лекарства. 36.4% от българите го правят ежедневно и с години. В близо половината от тези случаи става дума за лекарства срещу високо кръвно- най-масовото alko2хронично заболяване у нас. Като един от основните причинители на тази болест се сочи тютюнопушенето. А по този показател от страните на Стария континент конкуренти са ни само гърците. Пристрастени пушачи в България са 40.5% от мъжете и 19.8% от дамите.
Последните проучвания показват, че 65% от мъжете у нас имат наднормено тегло, срещу само 45% при жените. Колкото повече мастна тъкан в организма, толкова по-малко тестостерон в топките, разкриват формулата за качествен секс евромедиците. И именно заради наднорменото си тегло повече от 70% от българските мачовци трудно „вдигат самолета".
Дали сме били първи по потентност в България... тука ме хвърля в размисъл заедно с "пословичното" българско трудолюбие и гостоприемство.

НАЙ-ПОСПАЛИВИЯ НАРОД В ЕВРОПА!
Нашенецът спи с един час повече от останалите граждани в Европейския съюз. Българинът прекарва в леглото си средно по 9 часа дневно докато средния европеец отделя за спане не повече от 8 часа. Това обяснява, защо се чувствах като от друг свят като карах на 3 часа.

ПЪРВИ ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ В ЕС!
Отзад напред, това го знаеме вече. Иначе сме на 45 място в света (181 икономики), според едно проучване... не, че е утеха...
България е и най-слабо представящата се страна-членка на ЕС по отношение на средствата, разходвани по линия на международното сътрудничество за развитие, отчита годишният доклад за наблюдение на КОНКОРД - Европейската конфедерация на неправителствените организации (НПО), ангажирани с политики за развитие.

ДЪРПАМЕ ПРИРАСТА НА НАСЕЛЕНИЕТО В ЕС! НЕ НАПРЕД!
Населението на България през последните 10 година е намаляло с 8% , а населението на ЕС се е увеличило с 3.4 %. Страните с най-голям ръст на населението през последните 10 година са Ирландия, Кипър и Люксембуг. България е в дъното на таблицата за ръста на населението в европейските държави. Отрицателен ръст имат също Латвия, Литва, Румъния, Естония, Унгария и Хърватска.
С този "ръст" населението на България ще намалее с 1.5 млн. души до 2025 г.

БИЕМ ЕВРОПА И ПО ПРИТЕЖАНИЕ НА ДОМ!
Близо две трети от семействата в ЕС са собственици на домовете, в които живеят. На върха на тази класация са Естония и Латвия, където 88 % от домакинствата имат собствено жилище. По неясни причини данни за България и Румъния – няма. Обществена тайна е, обаче, че българите смятат за първостепенна цел в живота притежаването на дом, пък бил и на изплащане за половин век.

ДОМ, ОТ НАЙ-ТЕСНИЯТ!
България все още е сред страните с най-малка жилищна площ на глава от населението в Европа – около 18 кв. м. на човек в градовете, което е близо два пъти по-малко от средното за ЕС.

МАМИНИ СИНЧЕТА РУЛС!
Българските мъже напускат най-късно дома на родителите си, показва проучване на Евростат в страните-членки на Европейския съюз. Според него българският мъж напуска родния си дом на средна възраст 31,5 години, докато най-самостоятелните – французите, започват да живеят извън родния си дом на около 24-годишна възраст.

СТАРИТЕ МОМИ!
Най-възрастни напускат родния дом холандките - на близо 30 години, следвани от словенките и италианките, които също са навършили 29 години, тръгвайки си от дома на майка си и баща си. Българката създава свое собствено семейно гнездо на 27,7 години, с близо три години по-рано от българския мъж.

НАЙ-ЕВТИНИТЕ КУРОРТИ!
Тц, тц, точно преди 10 дена Португалия ни измести в класацията за най-евтина туристическа дестинация в Европа.
Сметката е направена не на базата на нощувки, а на потребителска кошница от обяд с три яденета в местен ресторант, чаша бира, репелент против комари, плажно масло, чаша кола, пакет цигари "Малрборо" и един британски таблоид, купен в местна валута. Това днес в Португалия струва 38 паунда, или 45 евро, у нас - към 50.
Най-скъпото място според тази класация са САЩ, следвани от Италия и Франция.

ВТОРИ ОТЗАД НАПРЕД В ИМОТНИЯТ СЕКТОР!
Пак са ни минали с малко и сме предпоследни в Европа по прозрачност на сектора на имотите.
На първо място по прозрачност е Великобритания, в световен мащаб лидер е Австралия.България се нарежда на предпоследно място в Европейския съюз (ЕС) и на едно от последните места в Европа по отношение на прозрачност на сектора на недвижими имоти.
На първо място по прозрачност на Стария континент е Великобритания, следвана от Швеция, Ирландия и Франция.
Единственият по-непрозрачен пазар от България в ЕС е Словения, която се нарежда на 53-то място в класацията с 3,33 точки.

ТРЕТИ ПО ВОДЕНЕ НА ПРОСТИТУТКИ!
Румъния измести Русия като основен източник на проститутки за Западна Европа, а България се е изкачила на трето място в класацията на Tempep - финансирана от ЕС мрежа от организации за здравето на хората от секс индустрията, съобщава лондонският в."Таймс", цитиран от дневник.бг.Според цитирания от изданието доклад 12% от проститутките на Запад са румънки. През 2006г. страната е била на трето място като източник, твърдят от Tempep. Русия е отстъпила с една позиция надолу и през 2009г. е "дала" 9% от проститутките.

ПОСЛЕДНИ В ЕС ПО СВОБОДА НА МЕДИИТЕ!
България е последна в ЕС по свобода на медиите и 68-а в света. Докладът на "Репортери без граници" (Reporters Without Borders), за 2009 г., отчита общо влошаване на медийната свобода в Европа.

ПЪРВИ И ПРИ КУЛТУРНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ! В НЕПОСЕЩАВАНЕТО ИМ, ДЕ!
Проучването е изследвало и културните нагласи сред младите хора в ЕС, при което се оказало, че гражданите на Финландия посещават най-много културни събития. За разлика от младежите в Малта, които са на последно място в класацията. След тях са българите, като при хората над 30 години сме дори последни като любители на културните мероприятия.
През 2006 година повече от три четвърти (77 %) от хората в ЕС на възраст между 16 и 29 години са отишли на кино поне веднъж през изтеклата година. Най-голям е делът на тези хора в Германия (87 %) и Дания (85 %), а най-малко - в България (38 %) и Латвия (53 %).
При посещенията в киносалоните страната ни също е последна както сред младите, така и сред по-възрастните. България е на последното място по посещаемост и на културни събития на живо, като например концерти. Абе, и на живо и на умряло, все ги бием тея!

НАЙ-МАЛКО МИЗЕРИЯ В СВЕТА! НЯМА ГРЕШКА, ТОВА Е ПОЛОЖИТЕЛНА КЛАСАЦИЯ!
България се оказва на последно място по мизерия, единствена с индекс под 10. Първенец по нещастие и злочестина е Испания с показател 30. Следват Латвия, Литва, Ирландия и Гърция. Великобритания е на шеста позиция с индекс на мизерията малко над 22, а САЩ са осми - с 21.
"Уолстрийт джърнъл" (Вашингтон), 2010 г. направи безплатна реклама на държавата ни, позовавайки се на публикуван от американската рейтингова агенция "Мудис" "Индекс на мизерията". Той се изчислява чрез събиране на прогнозираните от "Мудис" ниво на безработицата и фискалния дефицит като процент от брутния вътрешен продукт (БВП).
Съкращенията на държавните харчове от новото ни десноцентристко правителство карат "Мудис" да предвещае "пренебрежимо малък" бъджетен дефицит през 2010 г. и безработица под 10 на сто. Бъдещето ни било по-ведро дори от това на Швейцария, която била далеч пред икономическите гиганти от ЕС.
Според
американското списание „Нюзуик” пък, България е на 38-о място в класацията на 100-те най-добри страни. Класацията е съставена въз основа на пет показателя: образование, здравеопазване, качество на живот, икономическа динамика и политическа среда.
Май контролният пакет акции на тея списания ги държи българин Публикувано изображение
Ако си мислите, че този индекс грее българите, вижте как сами виждат положението си в България:

БИЕМ ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА ПО ПЕСИМИЗЪМ! ИЛИ РЕАЛИЗЪМ!?
Според 92 % от българите бедността е широко разпространена в страната ни, сочат данни от изследване на европейското обществено мнение, извършено от европейската служба Евробарометър в края на миналата година. България е втора в челната тройка при отговора на този въпрос сред държавите в Европейския съюз. Нелоялна конкуренция ни прави Унгария, където 96 на сто от хората са убедени, че бедността е широко разпространена в страната им. На трето място е Румъния (90 %).

ОГЛАВИХМЕ КЛАСАЦИЯ ЗА МОНДИАЛА!
Ще кажете, абе ние... нали не се класирахме даже? Спокойно, националният отбор на България е включен в статистическите справки, че и оглавява едно от подрежданията - най-много мачове без победа.
България постига първи успех чак при шестото си участие, когато отборът побеждава Гърция с 4:0 в САЩ. Преди това тимът изиграва 17 мача, в които така и не стига до победа.

НАЙ-МРЪСНАТА ИКОНОМИКА В ЕС!
България има най-силно замърсяваща икономика в ЕС, сочат данни на Международната агенция за опазване на околната среда от 2007 г. Недейте гледа датата, ако си мислите, че нещо се е променило сте в дълбока заблуда.
ДПА публикува данни за равнището на CO2 в продукция на стойност 1 долар, пише в. "Сега". Колкото по-малко е количеството въглероден диоксид, толкова по-чиста е икономиката на страната и обратното. Шведската икономика е най-чиста с 0,16 килограма въглероден диоксид, отделен за продукция на стойност 1 долар, а българската е най-силно замърсяваща с 2,73 килограма въглероден диоксид за равностойна продукция, сочат резултатите от изследването.

НАЙ-КОРУМПИРАНАТА СТРАНА!
България е на първо място по корупция сред страните от Европейския съюз, сочи годишният индекс за възприятие на корупция на „Трансперанс интърнешънъл", през 2008 г.
За 2008 г. индексът за България е 3,6, което безпрецедентно отстъпление и влошаване на антикорупционната политика на държавата, каза зам.-председателят на Управителният съвет на „Транперанс интърнешънъл" за България. Димитър Кюмюрджиев. На практика страната ни се е върнала на нивата от 2000-2001 г., когато започнаха преговорите с Европейския съюз. Според него, вече България не е устойчиво корумпирана, а силно корумпирана страна.
Според председателя на управителния съвет Огнян Минчев, след като България е влязла в Европейския съюз, българските институции са загубили интерес да полагат усилия за подобряване на институционалната среда. Управляващите си казаха „вече влязохме в ЕС и ще се държим естествено", и точно заради това „нормално държане" индексът за страната е такъв , обясни Минчев. Според него, реакцията на българските институции след последните доклади на ЕК са преди всичко пиар.

ЕДНА НАПРЕД, ДВЕ НАЗАД!
Данните показват, че ефективността на държавното управление в България почти не е помръднала от 1998 г. насам. Нещо повече: нещата дори вървят към влошаване, което се доказва от факта, че през 2008 година работата на правителството е достигнала най-ниската си точка по отношение на ефективността.
Световната банка ни писа слаб, миналата година. България получава категорично слаба оценка за ефективността на държавното управление. До този извод стига новият доклад на Световната банка, който изследва качеството на държавното управление в общо 212 страни.В доклада си Световната банка измерва качеството на държавното управление по 6 показателя, които отчитат например контрола върху корупцията, ефективността на правителството и политическата стабилност. Проучването покрива период от над 10 години.
В доклада България получава оценки, които я поставят в групата на държави от Източна Европа, които не са членки на ЕС. Постиженията на България са на светлинни години разстояние от тези на западноевропейските държави. България изостава значително и в сравнение с повечето източноевропейски страни. В сходно положение е и Румъния., констатира изследването.
По показател корупция оценките за България са сходни с титаните Черна гора, Босна, Албания и Косово.
По критерия „политическа стабилност" Световната банка стига до извода, че сред страните в ЕС най-нестабилни в това отношение са България, Румъния и Гърция.

НАЙ-МНОГО ПРОПУСНАТ НАРКОТИК!
Балканите продължават да са основен транзитен канал както за хероиновите потоци към Европа, така и за организираната престъпност. Това обявиха вчера независимо една от друга две международни организации - Службата на ООН за наркотиците и престъпленията (UNODC) и Европол.
В доклад, посветен на актуалното състояние на световната търговия с хероин, UNODC критикува България, Румъния и Гърция, че успяват да задържат по-малко от 2% от десетките тонове хероин, които годишно минават през териториите им на път от Азия към Стария континент. По този начин т.нар. Балкански маршрут на хероина продължава да е един от най-натоварените в света - той поема към 80% от 110-те тона афганистански хероин, който всяка година се доставя на основния "клиент" на Афганистан - Европа.

НАЙ-КАЧЕСТВЕНИ ЕВРО ФАЛШИФИКАЦИИ ПЕЧАТАНИ В БГ!
Службата на ООН за наркотиците и престъпленията (UNODC) и Европол отбелязват българския "принос" в Европа. Българските престъпни групи са най-добрите в изработването на фалшиви евро, а банкнотите, печатани в България, са по-качествени от фабрикуваните в други страни, отбелязва Европол. През последната година се забелязва и увеличаване на количеството на амфетамините, произвеждани в България и предназначени най-вече за близкоизточния пазар.
Според UNODC светът днес консумира по 340 тона хероин годишно, което докарва приходи от порядъка на 65 млрд. долара, немалка част от които отиват за нуждите на криминални и терористични групировки. Сред тях са и различни бунтовнически движения в Централна Азия, което може да се превърне в пряка заплаха не само за региона, но и за безценните му енергийни ресурси.

Но това не е всичко, както се казва в рекламите...


БЪЛГАРИЯ - ПИРАТ №1 В ЕС!
България продължава да бъде №1 по пиратство в ЕС. Това заяви Франсез Муур, изпълнителен вицепрезидент и регионален директор за Европа на Международната федерация на звукозаписната индустрия.
От името на музикалната звукозаписна индустрия Муур посочи, че пиратството сериозно влияе на работните места в ЕС и съобщи, че от 2008 година заради това са загубени над 100 000 работни места в творческия сектор и че ако пиратството продължава, към 2015 година ще бъдат загубени 1.2 милиона работни места.
Георг Хенлебен съобщи от своя страна, че над 60% от софтуера, който се използва в България, не е лицензиран, което означава - пиратски, а средният показател за Европа е около 35%.

БЕЗЛЮДНОСТ, ВСИЧКИ СМЕ СТОЛИЧАНИ!
Всеки шести българин официално е регистриран в столицата. Според данните на Националния статистически институт за 2008 г. около 16 на сто от населението на България живее в София. Столицата има над 1,2 млн. жители, а в същото време 144 населени места в страната са напълно обезлюдени. Само за една година над 120 000 българи са сменили местожителството си, като основната тенденция при преместването е от един град в друг, съобщи началникът на отдел „Демографска статистика" Йордан Калчев.
Не знам как е в чужбина, но не може да не бием някой рекорд!





ЕК: БЪЛГАРИЯ Е ШАМПИОН ПО ИЗМАМИ С ЕВРОФОНДОВЕТЕ
България е на първо място в Европейския съюз по докладвани нередности и измами с пари от предприсъединителните фондове.
Докладваните в Брюксел нередности с пари по САПАРД у нас засягат 20 на сто от проектите - този процент е най-високия, регистриран някога от Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ за всички еврофондове във всички държави.
От общо 706 докладвани в Брюксел случая през миналата година, 376 са български, следващата в списъка – Румъния е със 196 случая. Общо 307 са българските случаи по САПАРД, за които Европейското финансиране е в размер на над 65 милиона евро. Регистрирани са и 65 случая по ФАР, и 4 по ИСПА.
Общата стойност на неправомерно отпуснатите пари по предприсъединителните програми през 2009-а е била над 74 милиона евро – от тях България е длъжна да си възстанови обратно от получателите близо 45.5 милиона.

РЕКОРД ОТ СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА!
Верно, не е от национално значение, но откъм световно България се прослави с нечуван рекорд. Мъж от община Попово успешно защити титлата си на ненадминат крадец на мед. Той успял да смъкне проводниците от 12 междустълбия, собственост на "Е.ОН-България – Мрежи" ЕАД, с обща дължина 2 КИЛОМЕТРА!


piro2004: Хора трябва да организираме Олимпиада! Предлагам следните дисциплини:
-Крадене на жица.
-Рязане на релси.
-Скоростно преджобване.
А бе всякакви дисциплини, които съсипват икономиката! Помислил съм и за награди, съответно, златен, сребърен и бронзов коршум! (ама дайте да обявим после наградите :ph34r: )



Добрата новина: Българите притежават сборно богатство от 140 млрд. лв. в края на 2009 г. В същото време 57 на сто от българите нямат спестявания.
Лошата новина: Прогнозата на Българската стопанска камара е задлъжнялостта за миналата година да достигне 200 млрд. лева. То да беше само тя... Универсален източник на погасяване на тези дългове е... данъкоплатеца, кой друг?



Ползвани източници:
dnes.bg
Дарик
Фокус
trud.bg
btv.bg
БТА
ДПА
Ройтерс
Новинар
news.bg
news.expert.bg



Добава:
Охаа, гоним първо място в света, а познайте кой е начело? Публикувано изображение

В априлското издание на Fraud Intelligence Report, България е посочена с 9600% увеличение на phishing сайтове и се нарежда на второ място (идва от 47-мо) с 6.1% след САЩ с 51.7%.

Източник: MarkMonitor CircleID (пост)

с всеки ден все повече  вайкане и оплакване, повече  обедняване и по-тежък живот... започвам да  си мисля, че преди 20 години  примерно в България е било Раят
Сега е трудно да се живее?  Кога  по дяволите е било лесно??
Колкото и кусури да търсиш,  предпочитам да живея в  този век, а не миналият защото не искам жена ми  да ходи до кладенеца с  менците да налива вода.

ImpossibleMan: За мен гордостта няма нищо общо с  имотното състояние и уредицата в държавата.
...
Тогава намерих смисълът - една карта на  България, в която влизат  етническите българи в края на 19 век. На нея пишеше Мизия, Тракия и  Македония.

am-am: В думите ти има логика.
Патриотизъм означава любов към родината, възхищение от националните постижения, природни и други дадености. Социалното положение не би трябвало да бъде фактор в това чувство. Аз попитах в началото на темата ЗАЩО, но никой не успя да ми отговори. Дразни ме не обичта към родината, а че след ЗАЩОТО следва тъпо мълчание.
Мен живота ме научи да не разчитам на другиго и да се гордея с чужди постижения ми е чуждо. Обичам родината си, но не се гордея с това. Не ми го побира главата какъв принос имам когато Стоичков вкара гол или Аспарух премине Дунава. Затова и не мога някак да се гордея с това, че и те са от моята нация, което като понятие е доста размито и разтегливо.
Чувствам се комплексиран, че съм част от нация която по жизнен стандарт и ценностна система е нещо като утайката на Европа. Мога да се гордея само с честният си труд. Нека ми е хубава родината, тя ми е дадена на поднос, с нея имат право да се гордеят онези които са дали живота си за нея, не готованците които я обитават в днешно време и циврят, че телефона им не е последен модел.
Комплексарщина е това дирене на повод за гордост в събития в които не сме участвали. Историята ни е нужна за да знаем кои сме и накъде отиваме, а не за да си избърсваме ръцете с нея, защо сме бледи сенки за които единственото което си заслужава да се каже е, че сме пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-правнуци на герой от войната...
Всеки който се гордее с родината си и това, че е българин (с малка буква се пише), но не може да завърши изречението продължаващо със "защото" е един долен лицемер. Бивало ни е във войната, признали са ни в Европа, браво, но е жалко, че потомците ни ще откриват повод за гордост пак в същите герои от миналото, а не в нас...


Как ще ги стигнем...

Profruit: Мда, в момента тегля от tatanka.com фекалии. Значи в един свещен ден прозрях, че трябва да мигрирам на лайнукса. И го направих. Мнго съм як и тука за няколко дни напреднах яко с материала.

В края на 20 век аз и моя юник-приятел Коце Нинов разучвахме бозата на Бил Гейтс. По цели нощи преинсталирахме и в същото време пресушавахме ракия с минерална вода от Брацигово. Жена му Ваня отговаряше за дисковете с драйверите и краковете. Тя не пиеше, а ни обслужваше с екстри. Една нощ изгорихме чисто нова майка. Шибнахме й неправилен биос и тя онемя. След всеки успех да подкараме нещо бозаджийско, Коце Нинов повтаряше.
– Ей сега хакерите да дойдат да се снимат с мене! Ъхъ!
Обаче днес съм сам и около мен няма лайнуксджии. Всичко е гумени глави и като има кажа, че съм на убунту, те викат - баси Бил Гейтса си, дай да се снимаме с тебе!
Сума ти време потроших да подкарам L2TP WAN Минипорт. От блядовете четох, разни пидерски readme-та и чеп тате мляко, кравата е ялова. Обаче не се отказах и си купих рутер с Wi-Fi. Да си призная рутерите са два и единия не ми трябва. Ако цъфнеш наоколо ще ти го подаря. Той е с вграден модем и Wi-Fi рутер. Сега рипам от коня и имам интернет на мига. Абе лайнукса е голяма работа. После обаче ми показва сплескани глави, ямуци малко. Оказва се, че трябва да настроиш X сървъра на nVidia. Tой обаче ми излиза с номера на Мариус Куркински и не ми пуска 16/9 резолюция. Тук три нощи четох разни турбо изрусени блогове и ги разбрах. Не ме питай. Имам последен модел драйвер и то мачкаш в конзола. Значи слагам си лаптопа в ляво и от него чета изрусените команди, които тъпча в генералната клавиатура. От дясно има празни бутилки от бира и нямам време да ги изхвърля. Брадясах, защото нямам време и ям над клавиатурата. Изрекох толкова псувни, че мога да напълна два танекра с тях и да ги пратя на Лондонската борса. Мисля, че вървя по пътя на адските хакери, защото сънувам конзоли и как прониквам в банката и после заминавам завинаги на Хаити или там където ходят гъзарите.

Между другото спретнах поредна глава на Книгата на живота. Релийзът носи заглавие "Малка квадратна гумена глава". Като го пусна препоръчвам да наденеш памперси, защото има нови герои на сцената. Хайде до скоро, че теглих някакви пакети и реват за рестарт. Тъпчене на вълната му е майката иначе няма хакер!

Аз, цар на циганите!

am-am: С поредното ти неустоимо предложение на една ръка растояние (в мащаб 1:50 000 на картата) ме караш да се чувствам като член на мафиотско семейство, където даването е нищо, защото остава в семейството Публикувано изображение
Блядовете си е Бил Гейтят мадърите Публикувано изображение
Твоето творчество, заслужава да бъде публикувано, изучавано в училище и задължително включено в зрелостните матури (тука малко тавтология Публикувано изображение, ама звучи хубаво, както и "предсмъртна агония" Публикувано изображение) . Мисълта ми бе, че с удоволствие бих презентирал поредната глава на евангилието ти или участвал в него. Не помниш, но скромната ми натура до преди година се кичеше с нещо между пожелание и заплаха за средна телесна повреда, подпис - като не мога да помагам, поне да преча Публикувано изображение

5 коментара:

  1. Удоволетворението да откривам такива благодатни за статистиката теми и собствените ми асоциации, препращащи към имена на други будни граждани на републиката, са нещо средно между горчив оптимизъм и сладък песимизъм...
    „...не можеш да бъдеш островче на благоденствието в блатото на мизерията и примирението.
    Почти всички европейски народи ни изпреварват.
    При нас национализмът винаги е бил насочен в погрешна посока.
    Сергиите по морето са пълни с фланелки с надписи "България на три морета".
    А национализмът трябва да насочи енергията на обществото напред към развитието, към извисяване на достойнството на нацията.
    Това не може да стане без изграждане на благосъстояние", с тревога изповядва човекът, който мисли с няколко хода напред.(„Защо толкова малко успяваме”)
    Като врял и кипял човек, Юлиян Генов вероятно си дава сметка, че засега идеята за пробуждане и подтикване към обществен дебат за съзнателна промяна е твърде илюзорна.„ ( в. Монитор 1904)
    Интересно, какво ли се е променило в положителна посока за тези 7 години? [im]http://laymark.com/i/m/m083.gif[/im]
    (източник: http://www.monitor.bg/article?id=12751)

    ОтговорИзтриване
  2. Амии... остаряли сме със 7 години :02

    ОтговорИзтриване
  3. [im]http://laymark.com/i/m/m155.gif[/im] - хм!
    аз съм само помъдряла...
    - а ти? [im]http://laymark.com/i/m/m009.gif[/im]
    казвай, казвай- искаме списък!

    ОтговорИзтриване
  4. Аз старея, но не поумнявам :04
    Списък защо?

    ОтговорИзтриване