Манджички XD

Най-добрият приятел на човека


http://www.vbox7.com/play:f20745dc&ef=1

Първобитното куче
Открити са подобия на зарове издялани от глезенния пищял на кучето Астрагали, датиращи отпреди 40 000 години Публикувано изображение


Според ДНК доказателства, прародителите на модерните кучета се отделили от другите видове вълци преди около
100 000 години.
Спътник в живота вълкът станал преди
50 000 години, когато споделил трапезата на човека. В края на Каменната епоха одомашените животни били приютени и в пещерите. Така, преди 20 000 (15 000) години, по дирите на хората вече са вървели вълкоподобни навлеци. Опитомяването било взаимоизгодно. Вълците тършували из отпадаците от вечерята, а воят им предупреждавал хората за приближаващи врагове. Хищническите инстинкти на четириногите дружки били ползвани и в лова. И за зарчета, както вече стана ясно Публикувано изображение
Приятел в нужда се познава и следоветелно кучето се е припознало като пръв приятел на човекът. В началото е замезвало с препечени ребърца от огнището на първобитните люде, а после е легнало в леглото им, облякло е дрехите им и шета из вкъщи.

Публикувано изображение
Няма друго животно, което толкова да се е отдалечило от своята първоначална същност, за да се нагоди към човека и неговия начин на живот и да стане наистина домашно и питомно.
Кучето е първото и най-важното опитомено животно. Срещу скромна дажба, кучетата оставят своята съдба в ръцете на стопанина си, приемайки го за α в глутницата.

Опитомяване на кучето - 10 500 г. пр.н.е.
Опитомяване на котката - Египет 2 500 г. пр.н.е.


Защо кучетата махат с опашка


Публикувано изображение
Защо кучетата въртят опашка? Публикувано изображение
Кучетата вярно посрещат стопаните си, весело подскачат край тях Публикувано изображение и доволно въртят опашка. Дойде време да разбулим и тази тайна.
Първо, за кучетата няма правилно и неправилно. Това е човешка приумица основана на абстрактната доктрина "Добро и Лошо", каквато в природата не съществува. Кучето, обаче, разбира от "Позволено и Непозволено", до голяма степен припокривайки го до "Храна и Болка". Т.к. човекът е източник и на двете, кучето приема, че е по-ниско в йерархията на глутницата. Стопаните на едно куче са част от неговата глутница и неслучайно с тях прилага ловните си инстинкти, ползвани при пастирските кучета.
В глутницата има строго определена стълбица на йерархия и по-нископоставеният е длъжен да я признае при среща, като си сложи главата под тази на по-силният и оголи шията си лягайки по гръб. Всички сме виждали това поведение. Само дето човекът е доста висок за тази процедура и кучетата подскачат.
Ако мислите, че кучето върти опашка от радсот, ще сгрешите. Просто то се старае да разпръсне миризмата си от жлезите намиращи се в основата на опашката. Това е като размяна на "подписи" Публикувано изображение, само дето не подозира, че човек хич не ги подушва. Издължената муцуна на кучетата не е нищо друго от хангар за огромният обонятелен орган Публикувано изображение



Публикувано изображение

За съвместното съжителство

И не е вярно, че най-добрият четириног приятел на човека е леглото! Кучето е измислено преди леглото!!! Това е заместител - като WOW
вместо общуване, кафе вместо сън и ...

Хората са глупави и наивни. Въобразяват си, че те нас избират, а е точно обратното.


Публикувано изображение

Сякаш не махаме с опашка и не манипулираме с подканящ тъжен поглед.


Публикувано изображение

Най-висша форма на манипулацията е да я осъществиш така, че отсреща даже и да не се усетят, че ти играят по свирката. Вземаме каквото си поискаме, дресираме любимците ни да ни хранят и поят, да ни чешат зад ушите, да ни хвърлят топка, да ни разхождат...


Публикувано изображение

Подло а? Казвам го само защото звучи толкова налудничево, че и след самопризнанията ми не очаквам хората да се усетят в каква заблуда са живели.
Кой би се усъмнил в тази невинна физиономия!?


Публикувано изображение

Кой е отговорът на въпросите "кой ми е спал в леглото/ял от паничката/пишкал в кухнята"?


Публикувано изображение(домашен питомец)
У здравите хора вътрешната температура, измерена в правото черво ("задника" за неграмотните), е около 37,2 °С, в устната кухина е средно 37,0 °С, а под мишниците около 36.8 °С. Кучетата - 39 ˚C. И нищо чудно, че търсим топлият уют на човешкото общуване.


Публикувано изображение


Публикувано изображение

За повечето бозайници, от котки до едър рогат добитък, Тт е около 39 ˚C (или 102 F). От бозайниците най-висока телесна температура има вълкът - 40.6 ˚С. Най-ниска-австралийският таралеж - 25 ˚С.

Цитат
Таралежът е птица упорита - не го ли ритнеш, не полита.


Камилите издържат дълго без вода поради това, че бъбреците им я консервират и изхвърлят урина, богата на уреа. Потене почти няма, затова телесната температура се увеличава до
105 ˚С Публикувано изображение, за да се намали горещината.

Ето историята на най-добрият приятел на човека...

Ние сме добри слушатели


Публикувано изображение
винаги готови за игра


Публикувано изображение

ядем всичко


Публикувано изображение

можем сами да се грижим засебе си


Публикувано изображение

и да носим отговорност


Публикувано изображение

винаги се вписваме в картинката


Публикувано изображение

забавляваме ви


Публикувано изображение

наглеждаме ви


Публикувано изображение

и сме верни до гроб Публикувано изображение

но липсваме, едва когато ни изгубят


Публикувано изображение



Телесна температура

На дебелите студено ли им е? Оставям за поколенията този въпрос с неочакван отговор Публикувано изображение
А уж моржуването обясняваше всичко...
Ескимосите оцеляват при минус
20 °С Публикувано изображение (на закрито в иглутата) като си хапват порядъчна порция от смляна мас с подправки и витамини.
И ми проблясва Публикувано изображение Постоянната телесна температура (Тт) на човек е
36 °С до 37.2 °С (35.8 - 37.5). Водят отклонение при тъмнокожите (не циганите, бре Публикувано изображение) от 0.2 °С. Тогава ако не стабилният слой сланина, то поддържаната температура е разковничето в оцеляването на кучетата на открито Публикувано изображение Да кажем 34 °С, две филии хляб и няма проблем да скачат в преспите голи по едно кожухче. Да, ама не Публикувано изображение
Тея маймуни, се оказва, че имат по-висока температура и от хората! Публикувано изображение И обяснете ми как се оцелява в тоя замръзляк!?


Публикувано изображение

Човек има около 2 000 000 потни жлези. Средностатистическият възрастен човек губи 540 калории с всеки литър пот. Мъжете губят 40% повече от жените.
Единствените мяста по тялото на кучето които се потят са между пръстите на лапите им.


Кой би се отказал от вечен живот?
Та това е живо самоубийство!


Цитат
...Ние ще се изменим, защото това, тленното, трябва да се облече в нетление, и това, смъртното, да се облече в безсмъртие


Библията (Коринтяни, 15:52-53)



В началото бе криониката - експериментален метод за замразяване на мъртъвци, придобил популярност в САЩ през 60-те години. Целта е човек да изчака момента, когато с технологиите на бъдещето ще може да бъде "поправен" и подмладен. Нужно е само няколко пъти на месец да се компенсира изпарилия се азот, като се добавя нов. В криостатите (метални термоси с височина около 3 м и диаметър 1,5 м) се побират 4-ма души, висящи надолу с главата. Най-известното е криохранилището на на фондацията "Алкор" в щата Аризона.

За Тт се твърди, че ако може да бъде понижена, това ще рефлектира върху продължителността на живота. На теория вечен живот се постига при минус 196 ˚С в криогенна камера Публикувано изображение
Струва между 30 хиляди и 200 хиляди долара, в зависимост от фирмата и от вида на замразяването. Идеята е главницата да финансира бъдещото размразяване на клиента, а с лихвите да се покриват текущите разходи, които по принцип се състоят основно в доливане на около петнадесет литра течен азот на ден.

Да видим какво пише в mecho.name/forum:


Цитат
На пръв поглед, изглежда, няма проблем: първо човекът се охлажда до температурата на течния азот -196 °C. После, когато трябва, се затопля и с един-два електрошока се съживява ала д-р Франкенщайн.
За съжаление този идеален вариант се оказва неприложим. Причината е уникалното свойство на водата да бъде най-плътна при температура
4 ˚С. Това означава, че когато замръзва, вместо да се свива, тя се разширява. Този феномен играе основната роля за невъзможността за съживяване на замразените живи организми. Голяма част от човешкото тяло се състои от вода. Когато температурата падне достатъчно, тя замръзва, разширява се и образува кристали. За нещастие новопоявилите се ледени „остриета" нанасят тежки поражения върху клетките и тъкъните.
За щастие този проблем е разрешим чрез процеса, наречен витрификация. Идеята е следната: ако температурата падне достатъчно бързо, молекулите на водата няма да имат време да се подредят в кристална решетка и ще се образува нещо като стъкло, без да се увеличава обемът, т.е. твърда течност, а не лед. Толкова бързо охлаждане е проблемно за по-големи тела (като човешкото например) и затова се налага да се използват помощни средства. Веществата, които се използват за предпазване на живата тъкан при ниски температури, се наричат криопротектори и представляват добавки към водата, които не позволяват формирането на кристална решетка.


Науката е категорична, че човешкият генетичен код има възможности за около 470-550 клетъчни деления. А тази "геномна ДНК-устойчивост" отговаря на реален човешки живот от около 1000 земни години.

След последната ледникова епоха, нашите прадеди започнали да опитомяват вълчета, които постепенно приели хората като приятели. Оттогава до днес са създадени над 300 различни породи кучета. Едни от тях се използват за пазачи — ротвайлер, боксер, немскаовчарка, дог. Санбернарите спасяват хора, затрупани от лавини. Нюфаундлендът е воден спасител. Ретривърите и немските овчарки са кучета-водачи за незрящите. Сетерът, гончето, риджбекът, кокерът, кръвоследникът и пр. са верни помощници на ловците. Полицейските кучета — немски овчарки, ротвайлери — откриват наркотици, помагат за залавянето на престъпника. Хъскитата и аляските мейлмути теглят шейните, които са единственото превозно средство в северните части на Аляска и Канада. Колитата пазят стадата овце от набезите на вълците. Също така кучетата са мили домашни животни и любимци на децата. Създадени са клубове за отделните породи навсякъде по света.

Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение


Не гледай малко, че имам работа край онова дърво...


Едно куче достига интелигентостта на двегодишно дете. Средно, кучетата могат да разберат 150 думи или жестове. Представители на най-умните породи разпознават 250 думи-колкото 2,5 годишно дете.
Извод: кучетата са пеленачета които се гледат цял живот.


Публикувано изображение

Кучешкото сърце и бели дробове са по-големи в сравнение с всекидневните нужди на тялото. Кучето също така има повече червени кръвни телца в сравнение с човека, съхранени в далака. В ситуация, в която е нужен пълния му метаболизъм, допълнителните кръвни телца се освобождават в кръвта, а големите сърце и бели дробове вече ще работят с пълен капацитет (подобрена възможност за аеробна дейност).
Ако женско куче, нейния „съпруг" и техните мъничета не се кастрират и разделят, те могат да създадат поколение от 66 000 кучета за 6 години.


Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Кучетата са високо адаптивни животни, изпълняващи широк кръг роли - следотърсачи, водачи, спасители, охрана, впрягове, ловци и т.н.




Из.:
Федорка: Ох, сетих сe за "Господари на ефира" и бабата с репликата "Ми той умрял, ма"(от 43 секунда започва)



:biggrin:


am-am: Цитат: хубаво умрял, ама жената гледа куче, не лешояд


Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
 


EFFE: Да, моята любов German Shepherd е от род полицейски кучета, разбира около 200 думи(не я обучавах достатъчно), много любвеобилна и хитранка-винаги знае как да изкопчи нещо. :rolleyes:



dindi: Браво, дай сега нещо за котетуууууу
am-am: дувечера Публикувано изображение
Profruit: И тук цитирам един велик работник - "Най-добрият приятел на човека е жената, след кучето!".
Trichocephalus: Жената не е приятел Публикувано изображение
EFFE: Кой е тоя бачкатор, па и "велик"? :cool:

Да-а-а, жената не е приятел, защото няма на кого :wors:

am-am: приятел в нужда се познава

Публикувано изображение

ако може да ти утоли жаждата, значи е приятел... докато си жаден де...


Trichocephalus: Жената не е приятел Публикувано изображение


жената на най-добрият ми приятел не е жена, но ако е красива, значи той не ми е приятел Публикувано изображение
 Trichocephalus: Няма значение чия е.
am-am: 
не си поплюваш Публикувано изображение


ПП: Кей, стана ясно, че в челната тройка за най-добър четириног приятел на човека се намират кучето:

Публикувано изображение

леглото:

Публикувано изображение
и жената:

Публикувано изображение
Допълних анкетата, моля гласувайте Публикувано изображение





Малина: До тук всичко ми е ясно..но не разбирам кой е най-добрия прятел на кучето.Публикувано изображение


...и защо е намесена жената не разбирам...ама...

Сестричката: ина, намесват жената защото без жена нищо хубаво не става. :P Приятел, куче, ама накрая пак до жена опират
am-am:

Публикувано изображение



с тях - зле, без тях - по-зле Публикувано изображение

както казваше един познат, когато споменаваше в конкретен аспект цяло стадо слонове (пренебрегвайки факта, че те живеят в матриархат), "изключвам присъстващите" Публикувано изображение

Малко статистика


1. Мит е, че кучетата виждат само в черно-бяло. Те всъщност виждат всички цветове, но не толкова ясно, колкото хората.

2. На планетата има 400 000 000 кучета. Любопитно, че същата бройка са и котките.

3. Куче-водач от породата „немска овчарка" е предвождал човек цели 2100 мили през Applachian Trail.

4. Ако женско куче, нейния „съпруг" и техните мъничета не се кастрират и разделят, те могат да създадат поколение от 66 000 кучета за 6 години.

5. Кучетата наистина виждат по-добре от нас на тъмно, за това им помага специален светлоотразяващ слой под ретината.

6. Кучетата от породата Люндехунд има по 6 пръста на лапа.

7. В САЩ живеят най-много кучета, в сравнение с всички останали държави по света.

8. Франция е на второ място по отглеждане на кучета.

9. 15 човека в САЩ умират всяка година от смъртоносни ухапвания.

10. Кучетата от породата Грейхаунд (Greyhounds) са най-бързите кучета на света, те могат да развиват до 45 мили в час (72,42 km/h).

11. Три кучета са оцелели при потъването на Титаник – един Нюфаундленд, Немски шпиц и Пекинез.

12. Кучетата нямат усещане за време.

13. Хората отглеждат кучета като домашни любимци от повече от 12 000 години.

14. Ирландския вълкодав /Irish Wolfhound/ е най-едрата порода кучета.

15. Само кучетата и хората имат простата

16. Новородените Далматинци са напълно бели.

17. Кучетата имат близо 220 милиона обонятелни клетки на площ от приблизително площта на носна кърпичка (сравнено с 5 милиона на площ от пощенска марка при хората). Някои породи са селективно размножавани за много по-добро обоняние, дори и от кучешките си събратя.

18. През 1939 г. умира най-старото породисто куче - пастир на име Blui, което доживяло до 29 години и 5 месеца (206 човешки години).

19. Най-малкото кученце е йоркширски териер от Бангкок (Тайланд). На първия си рожден ден кученцето е било високо 11, 94 см и тежало само 481 г.

20. Най-високото куче, измерено в хълбока, е било кучето Шамгрет Данзас – едър датски дог от графство Бъкингамшир (Великобритания). Неговата височина е била 105, 4 см, а теглото му – 108 кг.

Публикувано изображение
21. Рекордно големи тегло и дължина достигнало английското куче от породата "неаполитански мастиф" с името Айкома Зарба от Лондон (Великобритания). Височината в хълбоците била 94 см, а теглото му през 1989 г. било 155, 58 кг.



dindi: Браво, дай сега нещо за котетуууууу

am-am: оф, котитуу...

Публикувано изображение
лошо ми е и не ми се пише... котиту е диво животно и за разлика от кучето, няма особена нужда от човекът. Още се носят легенди за конете дето ги качваха в циганските блокове, кокошките в мазето и друг добитък по терасите, но затворническият живот не променя факта, че по природа котката не е привързана към човека.


FIN

sdry: Аз си падам по декоративните зайци...
am-am: имаш добър вкус

Публикувано изображение
аз харесвам пилешко:

Публикувано изображение
Публикувано изображение

sdry: Не обичам месо
(Де факто, ти ядейки месо, ядеш... труп)

Trichocephalus: Де факто - на мен пък ми харесва да ям трупове на убити животни особенно пък в компанията на леко поразголени самки от собствения ми вид Публикувано изображение
am-am: Гледай по-философски на нещата. Света се състои от атоми които непрекъснато се свързват в различни съединения и организми. Днес атома е от теб, утре от ягодка, вдругиден плува в локва... това е просто кръговрат, както и енергията не се губи, а само преминава от една форма в друга.

Над 1000 филогенетични групи бактерии се намират в хищните растения.
По корените на зърнено-бобовите култури се образуват т.н. грудки, в които живеят грудкови бактерии. Отношението грудкови бактериии (Rhizobium leguminosarum):бобово растение са от типа симбиотични. Това което не пише в Уикито е, че в края на живота им бобовите култури асимилират тези организми. Грудковите бактерии фиксират атмосферен азот и го предоставят на растението, а последното предоставя въглехидратна храна на грудковите бактирии.
Да не искаш да кажеш, че растенията са по-глупави от теб, задето експлоатират и ядат едноклетъчни животни гарантирайки доминацията си по света?
А може би си въобразяваш, че в тялото ти няма живи оганизми, като почнем от устната ти кухина, миглити, червата и изобщо по-лесно ще се изброи къде няма?
Или смяташ, че тялото на човек става мръсно от храненето с живи организми, но същото не се отнася за растенията чийто живот се крепи върху изяждането на друг живот?
И най-вече... ако не се лъжа неандерталеца, тъкмо в периода в който усвоява кремъчната употреба в лова и преминава от мършоядство във високо протеинова диета нужна за мозъчната дейност, достига нови недостигани нива на интелигентност. Трудно се върви срещу еволюцията. Пак са сили, но в обратна посока...

"Има трилиони бактерии, скрити в стомаха ни, носните кухини, захванали се върху миглите ни, плуващи върху повърхността на очите, дълбаещи емайла на зъбите ни. Само храносмилателната ни система е гостоприемник на повече от сто трилиона микроби от най-малко четиристотин типа. Някои си имат работа със захарите, други с нишестетата, а пък други атакуват различни бактерии. Изненадващ брой, като вездесъщите спирохети, нямат въобще установена функция. Просто изглежда, че обичат да са с нас. Всяко човешко същество се състои от около 10 квадрилиона (1 000 000 000 000 000) клетки, но около 100 квадрилиона (1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000) бактериални клетки. Накратко, те са голяма част от нас.
Да не забравяме, че бактериите са били тук милиарди години без нас. А днес ние не бихме оцелели и ден без тях. Те преработват отпадъците ни и ги правят отново използваеми; без старателното им дъвчене нищо няма да изгние. Пречистват водата ни и съхраняват плодородието на почвата. Бактериите синтезират витамините в стомаха ни, превръщат нещата, които ядем, в полезни захари и полизахариди и воюват с външни микроби, които се спускат надолу по хранопровода ни."
Бил Брайсън, Кратка история на почти всичко

sdry: Не си ме разбрал...
Друго имах предвид, ама не ми се обяснява сега. Нещо празнично ми е вече:)
am-am: мда, има си преимущества това да си мацка, пред това да имаш кучешки живот Публикувано изображение

...
EFFE:
Я, стана! Виж по-долу!:yanim:

Да, ама НЕ. Карай!


нека аз, нека аз Публикувано изображение

am-am:

Публикувано изображение

шсъ сетиш ти Публикувано изображение


EFFE: Остави ме да си троша главата, а приятел се пишеш! :nono:
Това са част от малките джуджки, които искаха много гушкане, освен МАНДЖА

ти направи магия или то от самосебе си...


как мислиш Публикувано изображение



hrisis: Ето това куче е най-добият приятел, когото познавам http://miranimashek.ucoz.ru/_ph/76/2/913113885.gif


am-am: хаха, открила си го в голям размер Публикувано изображение
Това ме подсеща за други аватари които съм имал Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
Малцина знаят от къде идва думата аватар - това е въплъщение на божество в индуизма. Най-често понятието се свързва с различните въплъщения на Вишну на земята, където той под различни образи извършва подвизи.

EFFE: Публикувано изображение тази ми харесва повече за твой аватар :yanim:
am-am: какво му е на настоящият Публикувано изображение

6 коментара:

  1. Няма да гослагам в темата, че се върти непрекъснато, а звука не искам да му махам, че без него усещането не е същото [im]http://www.laymark.com/i/m/m037.gif[/im]
    http://prikachi.com/flash/files/9397j.swf

    ОтговорИзтриване
  2. [im]http://laymark.com/i/m/m129.gif[/im] Кучето не скача върху стопанина си от спонтанна радост за разлика от футболиста, който ощастливява по един подобен начин своя съотборник след вкарания гол.
    По този начин освен, че признава човека за свой другар, то (каквто беше споменато в началото на сладурската статийка) се съгласява с ръководното място на човека в глутницата; при това според кучешките правила за приличие си пъха носа под брадата на висшестоящия…, и тъй като лицето на хуманоида е високо, кучето е принудено да го достигне с подскачане и понякога „оцелването” изглежда точно като помляскаване тип: целувам те от любов![im]http://laymark.com/i/m/m120.gif[/im]
    Също така въртенето на опашката не е само израз на радост, както най-лесно ни се иска да разтълкуваме „жеста”, но и най-бързо и ефикасно разширяване на собствената индивидуална куешка миризма, отделяща се от жлезите, разположени в основата на опашката му. [im]http://laymark.com/i/m/m055.gif[/im]
    Тази пантомима се превежада като : „Това наистина съм аз. Ако не ми врваш, поемо дълбоко въздух и ще се убедиш!”
    За съжаление бедното куче не знае, че нашето обоняние е несъвършенно, може би сто хиляди пъти по-слабо от неговото.
    А вашето обоняние какво е?
    Аз подушвам следвашия коментарррррррр [im]http://laymark.com/i/m/m179.gif[/im]

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм "четириножник",но,:)Нашето:) обоняние се оказа достатъчно,за да надуши,че обонянието Ви,търпи поправка и корекции:))Внимателно с брррррррръмчилките,че и дррррруги сензоррррни оррргани ще постррррадат волю-неволю:)))
    [im]http://laymark.com/i/m/m097.gif[/im]

    ОтговорИзтриване
  4. Римчи, нищо ново не казваш [im]http://www.laymark.com/i/m/m011.gif[/im] Дживотните живеят в свят на миризми. Така търсят сексуален партньор и храна.
    Жените обичат с ушите, мъжете със стомаха, а догитата с носа [im]http://www.laymark.com/i/m/m052.gif[/im]
    Знаеш ли каква е разликата между готвеното за човек и готвеното за догита? При догитата няма подправки. Това ми навява на мисълта, че хората не обичат храната (малцина биха яли сурово месо примерно), а се наслаждават на подправките [im]http://www.laymark.com/i/m/m090.gif[/im] За хората "вкусно е" има много по-голяма стойност от "гладен съм", което е чисто чревоугодничество [im]http://www.laymark.com/i/m/m148.gif[/im]

    ОтговорИзтриване
  5. Сърцето ми беше счупено, никога не вярвам, че отново ще се върна на моя бивш, докато д-р ЛОВЕ не върна моя бивш в рамките на 24 часа със силно любовно заклинание. Той е надежден за положителен резултат, свържете се с магьосника за любовна магия по имейл: {placeofsolution@yahoo.c om} или whatsapp на 1 443 281 3404

    ОтговорИзтриване
  6. Истинската история на Соня:

    Здравейте всички, Моето име е Соня и съм от Канада, искам да споделя моята истинска житейска история тук заради страданието от същия проблем като мен, бях без дете от 9 години след моя брак, а съпругът ми ме остави. защото не можех да му дам дете и излизах с друга дама, плачех ден и нощ, защото толкова много обичах съпруга си, докато миналия месец видях подобен коментар в интернет, споделен от жена, която иска от хората да се свържат с д-р Огунделе за всякакъв вид помощ, така че бързо се свързах с него, за да ми помогне, д-р Огундели отговори и ми каза, че проблемите ми са свършили, така че му повярвах след 24 часа, той ми каза, че е направил незабавно обаждането ми от съпруга ми ме пита за да му простя, аз го помолих да се върне у дома днес, аз съм най-щастливата жена, защото аз имам собственото си бебе и д-р Огундели върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия и ми даде билки, за да почистя тялото ми днес собствено дете, казвам това, защото му казах, че ще го направя споделят името му на радиото и в Интернет, за да могат хората да знаят за неговата добра работа, за тези, които искат да му благодарят за мен или за тези, които се нуждаят от решение на техните проблеми, свържете се чрез Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. WhatsApp и Viber Чат: +27638836445.

    ОтговорИзтриване