Манджички XD

Времето в космоса :Р

Времето в космоса е...

Млечният път е галактика...

... а до съседната ни планета Марс е възможно пътуване за


Не се мъчете да попълвате, това време мина...

Облачно с преваляване на кюфтета




Публикувано изображение


Публикувано изображение
Копвам си едно мое коментарче, че ми възбуди любопитството:

Bourne, пробелмът не са парите. Цялото злато на планетата не може да промени няколко прости неща, а именно материали от които да докрета совалка до друга планета, енергоизточници за да се изпълни и храна, за да може да се издържи това пътуване. Ако си прочел линковете на sliderum си научил, че алтернативни източници на енергия които да си струват още няма, а останалите са хипотези които не могат да се приложат на практика, НО се очаква да се справят в близките еди колко си годин. Гаранция, че е възможно няма.
После погледни малко разстоянията. Като казах "този над тебе" нямах предвид боговете, а sliderum, т.к. по думите му сме обречени да открием неизчерпаем източник на енергия и е просто въпрос на време. Всичко това той заявява, защото е наясно, че без него всички приказки са въздух под налягане.
Нека погледнем най-близката звезда с планета до нас. Тя се намира на 4 светлинни години от Земята до звездата Кентавър (всъщност още я търсят, до няколко години се очаква да бъде открита, стига да има де). Всъщност е тройна звезда, естествено живот там няма, притеглянето вероятно би убило всичко приближило се, радиацията и т.н. и т.н.
Простите сметки са тези:
Скоростта на светлината - 1 079 252 848,8 km/h Разстоянието - 4 години с горепосочената скорост. Постигана от човечеството - 26 000 km/h при навлизане в атмосферата, което в общи линии правеше старите совалки за еднократна употреба.
С други думи, при максималната скорост постигана от човечеството (на практика невъзможна за поддържане)
на хората ще отнеме да стигнат до безлюдна планета 41 509.4=166 036 години. Затова казах, че мръдването в Космоса е такова, че докато го извършим вече може да я няма тази планета.

Продължавайте да мечтаете.

Публикувано изображение

ПП: Аз не мога да разбера, да преведете през космоса в цял вид форма ни живот ли е целта или просто да засилите непилотирано парче желязо към лобното му място :biggrin:


s-mille :
За какво ни е да ходим на друга безлюдна планета, където тепърва трябва да принасяме хиляди тонове техника и да чакаме стотици години да го направим благоприятно място.

am-am: за да унищожим и нея Публикувано изображение

Направих си отделна темичка, за да увековеча този изконен човешки стремеж.



Публикувано изображение


Та, надявам се, прочели сте, че до съседната ни, на една плюнка разстояние, планета Марс със сегашната техника ще пътуваме 2 години и половина :)

sliderum, спешъл за теб, направих няколко бакалски сметки (с допълнена редакция):

На всеки 26 месеца Земята се доближава до Марс на скромните
80 милиона km. Според престоя има два избора:
- Дълга мисия - 900 дни, от които 400 за път в двете посоки.
- Къса мисия - 30 дни на Марс и 400 до 650 дена общ престой в Космоса.

- Хипотетична мисия - 100 дни за достигането до Марс, ако по време на пътя има непрекъснато ускорение. Държа да отбележа, че това не е правено и като всяко сефте цялата дандания може да стане за резил. Липсата на гравитация ще увреди здравето на космонавтите и има още много за умуване как да се съхрани живота в среда далеч по-различна от естествената му.
което значи, че скоростта на пилотиран полет до Марс ще бъде изпълнена със средна скорост 16 666.67-10 256.41 km/h и то само, ако не се отбиват за мляко в Млечният път и не ги спират зелени стопаджии :baby:

Попътен вятър желая :baby:




Ето со кратце технологията за откъсване от земното притегляне
Публикувано изображение 
(совалка, външен горивен резервоар и два ускорителя)

Външният горивен резервоар съдържа горивото, което се използва при излитането на совалката. Всъщност това са два резервоара – в единия се съдържа течен кислород, а в другия течен водород. Масата на кислорода е 626 тона (обем 549 000 литра), а на водорода - 104 тона (обем 1 470 000 литра).
Две минути след излитане на совалката двата ракетни ускорителя биват откачени на приблизителна височина 40 км.
Около 8-9 минути след излитане се достига желаната височина и горивния резервоар се изхвърля.



Публикувано изображение
(Млечният път)

infinity1305: По - интересно ми е какво има извън времето /и космоса/. Може някой ден да напишеш статия и за това (:

am-am:
Публикувано изображение

Кучетата първи излитат в космоса

Публикувано изображение

Лайка е намерена скитаща по улиците на Москва. Името и било сменено на Кудрявка (къдрава). Наричана е още Жучка (бръмбарче) и Лимончик. Спутник-2 не бил създаден да се завърне на Земята...

Публикувано изображение

Според документи на НАСА, Лайка е била поставена в сателита на 31 октомври 1957 - 4 дни преди старта на мисията.
Сензорите показват, че по време на изстрелването, стойностите на пулса ѝ били три пъти по-високи от тези в спокойно състояние. След достигането на безтегловност, те намалели, но това отнело три пъти повече време, отколкото при тестовете на земята, явен показател за стрес. Данни, че Лайка е жива, са получавани приблизително от 5 до 7 часа от полета.

По план Лайка е трябвало да бъде умъртвена с храна след 10 дни. Лайка умира няколко часа след изстрелването от стрес и прегряване, вероятно причинени след неуспешното отделяне на излишния товар от животоподдържащия модул Публикувано изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вмъкване на картинка - [im]нейния адрес[/im]

:01   :02   :03   :04   :05   :06   :07   :08   :09   :10   :11   :12   :13   :14   :15   :16   :17   :18   :19   :20   :21   :22   :23   :24   :25   :26   :27   :28   :29   :30