Манджички XD

Анатомия на любовта

Какво е любовта, да му се не види?

Публикувано изображение Публикацията съдържа изображения които е неприемливо да виждате след като навършите година или нямате 18.

Така де, тривиален въпрос, ама някак си получава тъпи отговори от рода на "дано срещнеш любовта на живота си – твоят принц и да живеете 100 години и да му родиш много деца, ама без да си развалиш фигурата..."
Неадекватно.

В много филми се обяснява как реално функционира човешкото тяло и как нереално това може да послужи за да се манипулира цялото човечество. Ще кажете, абе политиците успяват. Да, но локално. Утопии, мода, религии, Световни войни... никой и ничия идея още не е успяла да покори цялото човечество. Разковничето е в това, че сме различни. Някога, това просто е гарантирало оцеляването ни. В момента ние контролираме чуждото оцеляване, включително своето и на планетата. Втрещяваща е онази случка преди хиляди години, когато е имало само две раси. Едната била многочислена и процъфтявала, а другата гладувала. Настъпила суша и непривичните условия затрили цялата процъфтяваща раса. Край на приказката.

Истината е,че всички ние живеем в своя си приказка. В нея търсим златната ябълка, принцесата, двореца... Децата порастват, а с тях и играчките. Жените си играят с по-големи кукли, а мъжете с по-големи колички.
Нуждаем се от сънища, но не нощем. Сънуваме за бъдещата почивка, за кариерата във фирмата, за парньора който не заслужаваме. Мечтаем за да утешим незадоволената си природа, а тя има най-прости вкусове. Три4о подсказва – "най-доброто". Интелекта на човешкият род е надраснал нуждата да се моделира от външни дразнители и вече се ръководи от вътрешни.

Публикувано изображение

Когато един лъв погълне 30 килограма месо той отива на сянка да спи 20 часа. При човека е обратното – ситостта е стимул за активност. Момента в който човешкият род, или ако трябва да сме по-точни, неандерталците са спрели да живеят за да се хранят, т.е. снабдили са се със свободно време, са възникнали изкуствата. Голямо драскане из пещерите е паднало, а на върха на каменното им "перо" все дивеч и купонясващи диваци. В днешно време нещата не са се променили много, като изключим плячката.

Ето какво гласи най-разпространената теория за йерархията на човешките потребности на психолога Abraham Maslow господстваща в пазарният свят днес:
Задоволяването на една потребност отключва ново ниво на потребности. Ето и как изглежда пирамидата:

Публикувано изображение

- най-ниско стоят физиологичните потребности. Това е нивото на което всичко различно от оцеляването и възпроизвеждането е несъществено. Индивида може да жертва законите, достойнството и морала си.
- следват ги потребността от сигурност и надежност. Индивида излиза от хаосът и планува своето съзнателно съществуване. В еволюционно отношение това е като изправянето на хомо-еректус.
- на третият етаж са потребностите от контакти, приятелство и любов. Вече можем да говорим за трайни социални връзки с други хора – семейство, спорт, развлечения и т.н. Това е нивото на сърцето и изразява в най-пълен смисъл желанието за равенство, толерантност и справедливост. Госпожата по маркетинг, дано не се засегне от лирическото ми отклонение.
- на четвъртият етаж е потребността от социален престиж и обществено признание. Личността желае да доминира над онези с които до вчера желаеше да е равен. Това са плещите на които разчита да задмине останалите.
- на най-високият етаж, който спокойно можем да наречем и най-висшият е потребността от себеутвърждаване. Личността желае да овладее себе си. Привидно след като е задоволил всяка друга потребност и средата в която живее е под пълният му контрол, не остава много. Грешка. Тъкмо това ниво е непреодолимо. Всеки от нас може да бъде още по-добър, независимо колко е добър. Стремежът към себеусъвършенстване е нивото което няма превъртане. Това е етажът на мозъкът и нашият разум.
Интересен момент е, че поведението на кои да е представители на определено ниво е неразбираемо за представители на ниво под него. Тук няколко души основателно могат да се разпознаят.
Ще цитирам нещо, че знам кои ме четат. Дреме ми за модератори, става въпрос за други.


Цитат
Някои глупаци си мислят, че трудът е превърнал маймуната в човек, ама истината е, че всяка работа за препитание превръща човекът в маймуна. Майната им!

И така, какво място заема любовта в живота ни? Трето ниво, значи предполага се трябва да пораснем малко за него. Тук конфликта следва от въпроса какво искаме. Отговора е прост – искаме онова което нямаме. Само дето собственическото чувство приложимо над пари, работа, власт, в любовта ражда не разбирателство, а ревност. Ревността е чувство за собственост. Кофти.
Тук всеки да се спасява поединично. Аз отдавна съм му намерил цаката, като освен въпросът "какво искам" си задавам и "защо го искам".

Тук трябва да разграничим две неща – любовта и консумирането и.


Публикувано изображение


Второто не е повод за първото. И за запознанство, казват.
Ще се съсредоточа върху любовта, като искрен израз на силни емоции. Тя е замайваща, опияняваща приказка, бленувана еферия от страст и копнежи, полъх на свежа омая неподвластна на времето и мястото. Прекрасна илюстрация е най-популярният блог тук – на ganinka. Моят е втори по популярност. Това го казвам за да дразня някой Публикувано изображение

Има едно сполучливо описание на любовта в една холивудска боза:

Цитат
най-страхотното нещо у ЕмДжей...
...е...
...когато погледнеш в очите и...
...и тя погледне в твоите...
...започваш да се чувстваш...
...ненормално.
Защото се чувстваш...
...по-силен...
...и по-слаб едновременно.
Чувстваш се възхитен...
...и в същото време...
...ужасен.
Истината е, че не знаеш, какво чувстваш...
...освен, какъв човек искаш да си.
Все едно, че си...
...достигнал недостижимото...
...и не си готов за него.


И все пак фаворит ми остава репликата от "Колкото толкова":

Цитат
Любовта е онова което те кара да искаш да бъдеш по-добър.


От вродена скромност Публикувано изображение, за десерт оставям моята представа:

Да обичаш, значи да поставиш себе си на второ място.

Цитат
... и да забравиш за себе си

допълни Лора...



Как функционира човешкото тяло

Цитат
Как определяш "реалното"?
Ако то е онова, което може да се усети, помирише, вкуси и види, тогава "реалното" е серия електро-импулси, познати на мозъка ти.
Това е светът, който познаваш*.

* - цитат от филма "Матрицата"

Главният мозък се състои от повече от 10 милиарда нервни клетки (горе-долу колкото звездите в една типична галактика), които за по-кратко се наричат неврони. Всеки неврон се състои от тяло и много израстъци - дендрити, чрез които той контактува със съседните неврони. Обикновено един от тези израстъци е много дълъг; той се нарича аксон и е познат на повечето хора като нервно влакно. Сигналите по аксона се предават като електрически импулс и в известен смисъл той може да се оприличи на кабел. Съществуват много лекарствени и токсични вещества, които влияят на предаването на нервния импулс по аксона.
Комуникацията между отделните неврони се осъществява по химически път и намесата в този процес чрез подтискане или възбуда на невроните е хилядолетна практика, която се овладява все по-прецизно в съвремието.

Ключови хормони създаващи еуфоричният ефект на влюбването:
Хормонът серотонин се образува от триптофанова аминокиселина в различни тъкани на тялото, включително и в мозъка. Освен че изпълнява функцията на преносител на нервни импулси, той играе важна роля в процесите на кръвосъсирването и в дейността на храносмилателната система. Серотонинът има и друг ефект - намаляването на телесното тегло. Освен това твърде високите нива на хормона в кръвта водят до намаляване на концентрацията и отслабване на паметта.
Дълбокото отчаяние, импулсивността и агресивността са свързани с намаленото ниво на серотонин в организма.
Захарта помага на хода на триптофана до мозъка и добавя серотонин към него. Неслучайно се казва, че „човек може да изяде тъгата си". Триптофановите аминокиселини се съдържат най-вече в месото, млякото, но са най-обилни в бананите и ананасите. Приемането на въглехидрати съдейства за по-бързото придвижване на триптофана до мозъка, защото той наред с останалите аминокиселини е принуден да се състезава по пътя си.
Допаминът е с доказана роля в редица психични процеси (мотивация) и заболявания (депресия, шизофрения). Той е пряко обвързан с чувството на щастие и любов.

Как се движим?
Основният процес, по който протича мускулното съкращение се състои в изпращане на сигнали под формата на нервни импулси от главния мозък чрез вагуса към приемателите в мускула (рецепторите). След като получат и дешифрират информацията, те изпращат съответния сигнал към мускулните влакна, предизвиквайки активиране на двигателните единици.
Свиването на всеки мускул е резултат на електро импулс пратен до него. Със същият успех мускулно съкращаване би се извършило и от външен източник, като батерия.

Публикувано изображение

Възможно ли е ограничаване на човешкото съществуване в компютърно генериран свят - една огромна симулация? Щяхме ли да сме хора, ако не знаехме думата "хора"? Щяхме ли да сме умни, ако не се сравнявахме, че сме по-умни от повечето? Можем ли да бъдем нещо което не ни е казано, че сме или, че можем да бъдем? Доколко човек е способен да разграничи реалността от илюзията? Кога можем да сме сигурни, че не сънуваме?




Какво е любовта

Публикувано изображение

Способността да усещаме щастие е химична реакция между хормони и нервни влакна, извършваща се в централната нервна система. Отговорни за тези реакции са хормонът серотонин и невротрансмиторът допамин, който пренася нервните импулси по химичен път.

Чувството "любов" е свързано със зоната на мозъка, която е отговорна за изпитването на удоволствие и удовлетвореност. Отделянето на хормона допамин в точната доза провокира силна съсредоточеност, жизненост и поемане на рискове повече от нормалното.
Всички любовни трепети са свързани с повишеното отделяне на ендорфини и енкефалини в мозъка.

Една от главните причини за депресията е рязкото намаляване на нивото на серотонин – хормонът, отговарящ за доброто настроение.
Когато нивото на серотонина (наричан още "хормон на щастието") е нормално, човек е в прекрасно настроение и има усещане за благополучие и удовлетвореност от живота. Благодарение на този хормон ние работим по-продуктивно, тъй като успяваме да се съсредоточим и концентрираме. Серотонинът ни осигурява пълната почивка по време на сън и ни дава възможност да се събуждаме отпочинили, свежи и енергични. Промените в неговото ниво (и бързо повишаване и намаляването му) водят до появата на тревожност, възбуда, пристъпи на гняв и агресия, нарушения в съня. При постоянно ниски нива на серотонин се наблюдава апатия, влошаване на паметта, изгубване на интерес към живота и хронично безсъние.

Чувството за привличане се увеличава, когато двойката изпитва необикновени преживявания. Например, първи срещи, които са изпълнени със силни усещания и рисковани ситуации, е по-вероятно да доведат до продължителна връзка.

С други думи любовта е опиянението от наркотик който мозъкът ни асимилира. Останалото е поезия...




Чувствате се влюбен/ влюбена? Публикувано изображение

Ще ви мине, ще ви мине ( :
Всеки любовен роман преминава през бонбонено-букетният си период и миговете на истината са след това. Съдейки по 70% разводи в България, истинската любов е дефицит. Това би трябвало да ни накара да я ценим повече.
Депутатската щерка ме отсвири, защото не бях на нивото и. За нивото на потребностите говоря.

Публикувано изображение

Любовта е наркотик, или по-точно - допамин, и както става с всички наркотици - ефектът отслабва все повече с времето. Страстта намалява, защото мозъкът привиква към високите количества на допамин и невроните стават по-малко чувствителни.

Антропологът Хелън Фишър от Университета Рутджърс, Ню Брунсуик, смята, че сериозни проблеми между партньори възникват след средно четири години, защото това е необходимото време да се отгледа дете, след което еволюционната необходимост от партньор отпада.




Какво ни причинява любовта

Публикувано изображениеПубликувано изображение

... освен сърцебиене.

За едни тя е причина за спадане на нивото на серотонин в мозъка, което може да ги докара до състояние на обсебеност от любовта. Нивото на серотонина, химично вещество, което се произвежда от тялото, е също така ниско при хора с obsessivе-compulsive disorder (OCD) – психично отклонение, характеризиращо се с натрапчиви, обсебващи мисли, които водят до повтарящи се, ритуализирани действия.

За други, любовта води до скок в производството на стрес-хормона кортизол, което повишава леко кръвното и причинява безсъние.

Последно, учен от университета на Лондон е установил, че когато хората гледат новата си любов, нервните вериги, които обикновено отговарят за социалните преценки, не работят. Извод: любовта ни обсебва, стресира и заслепява. А ние умираме за нея. Луда работа.
Казват, че луд умора няма. Също и, че пред любовта бариери няма. Изразът "лудо влюбен" се оказва много по-точен, отколкото сме предполагали...

Според изследвания от последните няколко години, силната любов и лудостта са трудно различими в химическия състав на мозъка. И като мълния ме тресна ето този диалог:

Цитат
Ходил съм и на психиатър. Тогава й казах: "... и мисля, че съм луд!". В стаята бяха 3 психиатърки. Ококориха очи като че ли са видели извънземно. И най-опитната каза: "Лудият няма самокритична оценка, значи не си!" Разбира й главата на нея...


Ако приемем това за чиста монета, то думите "обичам те" са явно опровержение на чувствата ни. Разбира се тук бъка от дедуктивни и индуктивни логически грешки/аргументи и това е в кръга на забавната еквилибристика.

Скорошно изследване на UCLA (University of California, Los Angeles) установява, че психологическата болка от раздяла е истинска, колкото и физическата от нараняване.


Публикувано изображение


Две места в мозъка, които реагират на физическата болка, се активират също, когато човек трябва да се справи с душевна болка, каквато е да бъде зарязан. Авторите на изследването са използвали магнитно-ядрен резонанс, за да наблюдават мозъчната активност на участниците, които са били поставени при обстоятелства, симулиращи социално отхвърляне. Изследователите вярват, че болката от това, да бъдеш отхвърлен, може да се е развила като мотивираща сила, която да кара хората да търсят социални контакти и взаимодействие, а това е критично за оцеляването на повечето бозайници.

Публикувано изображение

Не вярвам в това горе. Просто е забавно ( :




Как се влюбваме

Истината е, че не трябва да се бърка физическото привличане с емоционалното.


Публикувано изображение


Любовта е чувство на привързаност, грижа, привличане, симпатия, в някои случаи произлизащо или съпътствано и от сексуалното привличане. Най-общо това е потребността човек да бъде всеотдаен към друг човек.

В учебниците по биология пише, че приетата от човек информация е получена
- 50% от зрението
- 30% от слухът
- 20% от начинът на интерпретацията, като интонация, жестоколиране, обстановка и т.н.
В общи линии за влюбване е нужно да се изпълнят същите критерии:
- външен вид
- умен и забавен
- с нужното поведение, възпитание, социална позиция и прочие
Изборът на външният вид е пряко свързан с генетичното здраве на индивида. Неестествено е сакатостта да се приема за привлекателна.

Ето и още непопулярни съображения в избора на партньор:

Подсъзнателно партньорите подушват любовта с носа си. Клинични експерименти показват, че жените предпочитат миризмата на мъже, които имат много по-различни гени от техните. В носа има центрове на обонянието, чрез което се детектва това - докато се прегръщат/целуват/търкат носовете.
Медиците свързват това с имунната система.

Учени от университета на Ливърпул скоро са стигнали до заключение, че мозъците ни са благоразположени към лица, които са ни познати. Приликата в образуваните двойки е най-явното доказателство за това.
Имало едно време един митичен герой, наречен Нарцис, който се влюбил в собственото си отражение. В днешно време нещата са доста по-извратени. Мишките които се огледаха в моето огледало изтръпнаха и се отвратиха от това което видяха. Какво мислите направиха? Ами онова което безпомощността им изискваше – счупиха огледалото.

Ето още една поучителна притча:
Весел Хрюшо се прибирал към вкъщи, преминавайки през локвите с прасешката насладата която се изисква от него. Като стигнал се погледнал в огледалото и възкликнал:
- Ой! Кой е изцапал огледалото!?




Митове и легенди


Публикувано изображение

Наркотичните имитации на химичните коктейли които мозъкът произвежда, са заели своето свежо място в митологията на много страни. Местни видове гъбки са традиционните вдъхновители на приказни истории за летене, говорещи зверове и нереални светове.
Сещате ли се за летящият Питър Пан?

Публикувано изображение

А за Алиса в Страната на чудесата, която разговаря с гъсеницата излегнала се върху една голяма гъба?

Публикувано изображение

Знае ли някой колко е дълбока дупката на зайчето?

Публикувано изображение

С червена мухоморка се друсат северните елени. Лапландците са ги видели и от там е тръгнала цялата работа. По нашият край може да си наберете червена мухоморка и пантерка. И двете гъби са силно отровни, предизвикващи неприятни реакции в организма от гадене до халюцинации и загуба на съзнание, както и смърт в по-рядки случаи.
Като си говорим за Червената мухоморка… Имало едно време едно момиченце наречено Червената шапчица, което ходило в гората да бере гъбкии… и станала една история за чудо и приказ после…

Публикувано изображение
Червената

шапчица
мухоморка

И Снежанка хапва червена... ябълка, хмм...

Публикувано изображение

В друга приказна история красавица се убожда на вретено и изпада в кома...

Публикувано изображение

За вечно отнесеното магаренце Йори, нищо няма да кажа. Нямам доказателства къде е пасло.

Публикувано изображение

С 10-20 гъбки Psilocybe

Публикувано изображение

ти става много смешно и интересно. 30-40 гъби вече те вкарват в друго измерение. По нашият край има поне два вида...

Публикувано изображение

Активните съставки на халюциногенните са диетиламидът на лизергиновата киселина (LSD), Псилоцибинът, Мескалин, Бромомескалинът, Диметилтриптаминът и други. Те нарушават обмена на невромедиатора серотонин и изваждат от строя системи на главния мозък, отговорни за преработката на информация, регулиране на настроението и критичното възприемане на околния свят. Изкривява се възприятието на времето и пространството Публикувано изображение

Психеделичните симптоми на гъбки "говнярки", треви и билки, макове и прочие са си все същите, както и преди векове. Моя позната ми сподели как брат и ползва бииииип и след това разказва как е ходил по стените. Има и по-забавни, като да те гони най-добрият ти приятел гол и с нож в гората където сте хапвали лилави гъбки, но това си е за цяла отделна тема.


Намалено до 59% (от1024 x 768) - Щракнете за да увеличитеПубликувано изображение


Легални наркотици:
Кафените, какаовите и други растителни култури в Южна Америка и Азия, са източници за алкалоиди-наркотици с възбуждащо действие - кофеин, теобромин, теофилин и други. Те се съдържат и в ободряващите напитки, приготвяни от плодовете или листата на тези растения, използването на които се е превърнало в национална традиция в много страни.
Наркотици се използват и в съвременната медицина за пълна или частична наркоза при операции, за притъпяване или премахване на болките при тежки заболявания, при лекуване на някои неврози, като безсъние и други.
Друг, считан също за невинен наркотик, е никотинът, съдържащ се заедно с още 11 алкалоида в тютюневите листа. За разлика от някои алкалоиди-наркотици, които, макар и отровни се използват в медицината, токсичният никотин няма никакви лечебни свойства. Широко разпространената никотиномания прави никотина най-използвания наркотик и най-масовата битова отрова в света. Освен никотин в тютюневия дим се съдържат повече от 380 вредни за човешкия организъм вещества, разделени в няколко групи: отрови, канцерогенни, дразнещи и радиоактивни.
Легално психоактивно вещество е пък алкохолът.

Да видим какво казват в друг образователен филм, а именно Trainspoting

Цитат
морфин, диаморфин,
циклизин, кодеин,
темазепам, нитразепам,
фенобарбитон,
натриев амитал, метадон,
налбуфин, петадин,
пентазоцин,
декстроморамид, хлорметиазол...
Светът е фрашкан с лекарства
срещу нещастие и болка,
а ние ги използвахме всичките.
Мамка му, бихме си инжектирали
и витамин С,
стига да беше незаконно...


Реално погледнато може да се пристрастим към всичко. Наскоро гледах за рекордьора по отслабване, който за година и половина сваля 300 килограма, а е бил най-тежкият в света – 444 кг. (гледам минали са го - с 590 кг Публикувано изображение). Освен към храната може да се пристрастим към видеоигрите, дъвките, четенето на книги, цигарите, домашните любимци, колекционирането на марки и каквото се сетите още.
В известен смисъл сме пристрастени и към спането и събуждането сутрин.

Употребата на дрога е с вековна практика в медицината, алпинистските походи към Еверест и окултните ритуали.
"Скоро и във вашият дом" имаше една реклама. Аз съм ползвал, макар да не са ме питали, защото имам операция от апандисит.




Как изглежда любовта?

Може да изглежда така:

Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение


Но може да не се вписва в типът който смятате за идеален, както последната която ми сложи сърцето в пасатора и натисна копчето.
Мога да говоря само от позицията на моят пол, но не съм представителна извадка, защото съм придирчив. Имам фетиш към умни момичета. Доколкото физиката им, тя трябва да излъчва едновременно и невинност и разкрепостеност:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Това заприлича на думите на Емка:

Цитат
Искам само да е мил и галантен. Толкова много ли искам от един богат и красив мъж!?


Зависи какво ще ви се случи през първите 7 години от не- и полу- съзнателният ви живот. Тогава се формират вкусовете и се трупат компекси които ще избивате през остатъка от живота си. Поне така твърди любимецът ми Фройд.



След като направихме дисекция на любовта, следва и последният урок. Той е по асимилирането на предходните и себепознанието. Аз не мога да ви го преподам. Това е път който всеки от нас трябва да извърви сам. Път към себе си. Защото любовта към другите е израз на любовта към самите нас. Не обратното.

5 коментара:

  1. [im]http://laymark.com/i/m/m097.gif[/im]...лелее Хедър Греъм!!! [im]http://laymark.com/i/m/m186.gif[/im]
    Щом аз я харесвам, представи си какво е да я гледаш през мъжки очи- твоите например! хаха
    А с оня Джоузеф Файнс какви ги правят...няколко мммеееко казано безсрамноубедителни сцени на привличане от пръв поглед!
    [im]http://laymark.com/i/m/m054.gif[/im]Феромоните са първата и най-важна инстанция, митницата, през която преминава потенциалното партньорство- Господ да ти е на помощ, ако гаджето не е "под ръка" за достъчно брой срещи! Повечето пъти си е жив сакатлък да заложиш само на интелектуално-менталния подбор и да пренебрегнеш физическите параметри! Аз лично съм се наслушала на прецакани запознанства с цел нещо по-сериозно, както в Интернет, така и чрез посредничеството на приятели. И макар, че го разбирам чудесно, като много други съм се поддавала на изкушението да гледам само през витрината- без да помирисвам, слагайки на пиадестал идеализирания образ на любимия човек. Макар и прецизна едностранната преценка е лош съветник.
    Уви,за Любовта и самозаблудата няма възраст, няма и точно място- реално или виртуално, епистоларно или в художествената измислица на филм или роман преживяването може да бъде силно и зпомнящо се до живот, но може и да бъде безславно бързо изтрито на второто изречение от срещата, или ...след единственото и сутрешно хлопване на хотелската врата. Хора, ако Господ ви е дал целият набор от сетива- ползвайте ги и не се самообвинявайте, ако сгрешите! Опита или добрата навигация не винаги са достатъчни- трябва си и малко късмет! [im]http://laymark.com/i/m/m120.gif[/im]

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, котьооооо...
    [im]http://prikachi.com/images/207/3068207n.jpg[/im]
    забравих си мисълта...

    ОтговорИзтриване
  3. [im]http://laymark.com/i/m/m073.gif[/im]
    пфу- мисъл! притрябвала ти е!
    тук се медитира...
    май съм изгледала всички филми с нея, които съм успяла да намеря до сега...
    ... айде, мечтай си...хихихи [im]http://laymark.com/i/m/m021.gif[/im]

    ОтговорИзтриване
  4. "Защото любовта към другите е израз на любовта към самите нас. Не обратното."
    /Какво се случва с човек, за да го цитират?!/ Р :-)

    Тази мисъл цял живот съм я мислила. :))) И цял живот съм попадала на хора, които мислят, че обратното е вярно.
    Ха! Замисляш усмихвайки или усмихваш замисляйки, кое е в повече - още не знам, но е приятно. :-)
    П.П. А причината да попадна тук едва сега е пак любовна залисия, която ме е оставила съсредоточена в една единствена точка от картината. Какво ни дава и какво ни отнема любовта?! Реторика... и риторичност...
    Мерил /И как си пиша отдолу Мерил, както горе пише анонимен - ще извиниш самонадеяността ми, че би ме разпознал по изказа... :*

    ОтговорИзтриване
  5. "Ха!" те издаде [im]http://laymark.com/i/m/m129.gif[/im]

    ОтговорИзтриване